Kamp je odprt 01.06. - 01.10.2020
Rezervirajte zdaj

Izleti

KAMP VIRA ORGANIZIRA IZLET U STAROGRADSKO POLJE I HORA AGROTURIZAM GRATIS!


STAROGRADSKO POLJE

 
 
Starogradsko polje na otoku Hvaru je zaštićeni kulturni krajolik u kojem je antička grčka podjela zemljišta sačuvana do današnjih dana kao sustav putova i terasiranih parcela. Riječ je o najbolje sačuvanom antičkom grčkom katastru na Sredozemlju zbog čega je od 2008. godine 7. hrvatski lokalitet koji se nalazi na UNESCO-vom Popisu svjetske baštine.

HORA AGRIKULTURA

 
 
Hora Agroturizam - je imanje veliko 32000 kvadrata te se nalazi u samom srcu Starogradskog polja koje je zaštićeno pod UNESCOM od 2008 godine. Na imanju se obilazi plantaža lavande, muzej i destilerija lavande, vinograd, maslinik, vrt sa sezonskim kulturama, magarci, domaće životinje, staro dalmatinska kućica, te nudi degustacije vina i maslinovog ulja i ručak za posjetitelje.
 IZLET NA OTOK VIS U POSJETU MODROJ I ZELENOJ SPILJI!
 

MODRA SPILJA

 
 
Špilju je opisao Ransonet, a nalazi se u uvali Balun na istočnoj strani otoka Biševa. Dostupna je javnosti od 1884., kada je probijen vanjski ulaz, kroz koji se u špilju ulazi malim čamcem na vesla.

Špilja ima dva otvora, jedan manji, umjetno produbljen, kroz koji može proći čamac na vesla i taj otvor nema utjecaja na rasvjetu u špilji. Drugi je otvor poput svoda i mnogo je širi, na južnoj strani špilje ispod razine mora te kroz njega prodire sunčeva svjetlost. Zbog Modre špilje, otok ima turističku vrijednost. Oko podneva za mirnog mora sunčeve zrake prodiru kroz podvodni otvor u Modru špilju, reflektiraju se od bijelog dna i osvjetljavaju špilju modrom, a predmete u vodi srebrnastom bojom. Radi male dubine špilje i podvodne pukotine, pogodna je za ronjenje ronilaca svih kategorija. Duboka je 3 - 20 m. Špilja je geomorfološki jako zanimljiva te predstavlja tipičan krški oblik.

ZELENA SPILJA

 
 
Na jugozapadnoj obali otočića Ravnik, nedaleko otoka Visa, smjestila se nedirnuta prirodna atrakcija, Zelena špilja. Na svodu ove špilje nalazi se maleni otvor kroz koji za dana prodiru sunčeve zrake ostavljajući na površini mora čudesnu zelenu boju, po čemu je špilja i dobila svoje ime. U špilju se može uploviti brodicom ili jednostavno samo uplivati. Kako god došli do špilje, jedno je sigurno, uživati ćete u njenoj raskošnoj ljepoti uz neobičnu igru svjetla i mora.